П'ятниця, 27 вересня 2019 10:19

На базі КрАЗ зробили спецавтомобіль для українських нафтогазовиків

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, нова машина являє собою лабораторію для дослідження нафтових і газових свердловин.

Українські нафтогазовиків отримали в користування нову спецлабораторію для проведення геофізичних і гідродинамічних досліджень нафтових і газових свердловин. Лабораторія побудована на повнопривідному вантажному шасі КрАЗ-5233НЕ і призначена для виконання геофізичних і гідродинамічних досліджень свердловин приладами і проведення ремонтів інструментами, що опускають на дроті.

Спецлабораторія змонтована в кузові-фургоні з опалювальним відсіком оператора, також обладнаний і системою кондиціонування. Фургон оснащений комплектом знімних барабанів з дротом для лебідки, що має плавне безступінчасте регулювання швидкостей спуску-підйому глибинних приладів.

Кузов лабораторії на базі КрАЗ-5233НЕ виготовлений з цілісних сендвіч-панелей, каркасного типу, з’єднаних між собою за допомогою клепки і зварювання, що дозволяє успішно витримувати навантаження при пересуванні бездоріжжям. Використання повнопривідного шасі дозволяє використовувати спецавтомобіль на важкодоступній місцевості.

Усередині кузова є перегородка з дверима і вікном, що відокремлює операторський відсік від лебідочного. Відсік для оператора обладнаний пультом управління лебідкою, кріслом оператора, верстатом, відкидним столиком, диваном і шафою.

Лебідочний відсік обладнаний лебідкою зі знімними барабанами, автоматичним укладальником дроту. При плануванні кузова передбачено, що видача дроту буде здійснюватися в ліву сторону. Ізольований від робочого персоналу лебідочний відсік дозволяє виключити прямий контакт з шкідливими нафтовими і газовими випарами.

Особливий інтерес у цій лабораторії представляє дослідницька лебідка, що застосовується для підйому і спуску дослідних приладів під час гідродинамічних, геофізичних досліджень нафтових і газових свердловин глибиною до 7000 м, а також для скребкування. Лебідка працює в умовах помірного і холодного мікрокліматичних районів.

  • Редуктор лебідки з вбудованим багатодисковим фрикціоном забезпечує плавне регулювання зчеплення, що передає крутний момент до барабана лебідки, усуває аварійні ситуації, пов’язані з обривом дроту, на якій опускається прилад. Не до кінця затягнутий фрикціон в разі зацепу прослизає і оберігає дріт від обриву. Ступінь затягування фрикціону регулюється рукояткою, яка має два положення, і в другому вона виконує функцію ручного приводу.
  • Додаткові датчики натягу, швидкості і глибини забезпечують своєчасне оповіщення про перевантаження і наступну зупинці приводу, тим самим запобігаючи обриву дроту.
  • Привід лебідки забезпечує швидкість підйому від 3 м/с, в залежності від типу приводу. Тягові зусилля лебідки становить 4500 Н.
  • Редуктор забезпечує плавний спуск приладу, необхідний при геофізичних дослідженнях, а також швидкий спуск приладу під власною вагою, необхідний при гідродинамічних дослідженнях.
  • Наявність комплекту знімних барабанів на одній лебідці дозволяє вести вимірювання тиску глибинними манометрами. Заміна барабана займає не більше 10 хв.



Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: