Четвер, 20 червня 2019 13:34

MAN пустить в серію електровантажівку та електричний автобус

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробництво електричного фургону MAN стартувало ще торік.

Компанія MAN продовжує впроваджувати свою програму eMobility. Вона спрямована на електрифікацію техніки в комерційному сегменті. Торік в MAN вже почали серійне виробництво електричного фургона MAN eTGE. Наступного року німці планують запустити серійне виробництво елетроавтобуса Lion's City, а ще через рік на конвеєр стане середньотонажна електрична вантажівка MAN eTGM, повідомили SpecMachinery.com.ua у прес-службі MAN Truck & Bus Ukraine.

Електричний фургон eTGE має два варіанти повної маси: 3,5 або 4,25 т, з вантажопідйомністю відповідно від 1 до 1,75 т. Автомобіль має передній привід. На передній осі праворуч розташований трифазний електродвигун потужністю 100 кВт в парі з редуктором. Живить електромотор батарея ємністю 36 кВт/год. Як запевняє виробник, після 2000 циклів заряду-розряду акумулятори втрачають не більше 15% ємності. Запас ходу електрофургона становить від 120 до 140 км. Повністю відновити заряд акумуляторів можна за 5,5 годин від звичайної зарядної станції.

Електричний MAN eTGM повною масою 26 т має батарею ємністю 185 кВт/год. Вона розташовується під кабіною та під рамою в базі. Рівно посеред бази між акумуляторами розташований електродвигун. Він має потужність 265 кВт та максимальний крутильний момент 3100 Нм. Максимальний запас ходу електровантажівки може становити 180 км. Її виробництво має стартувати в 2021 році.

В другій половині 2020 років почнеться виробництво 12-метрового автобуса MAN Lion's City з електричною силовою установкою, а на початку 2021-го до нього приєднається і 18-метровий зчленований автобус. Блоки батарей розташовані на даху: в 12-метрової машини їх ємність становить 480 кВт/год, а в зчленованої – 640. Зарядка займає 3–4 години. Акумулятори забезпечать автобусам пробіг в 200 км.

В MAN запевняють, що інженери компанії домоглися збереження ємності батарей та запасу ходу впродовж всього терміну служби акумуляторів – 12 років.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: