Четвер, 02 травня 2019 14:10

Geely вводить в серію метанолові вантажівки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, європейським і американським екологічним тенденціям зважилися відповідати і китайські автовиробники. Китайський виробник вантажівок Yuan Cheng Auto (дочірній підрозділ Geely), після 15 років досліджень і розробок приступив до серійного виробництва свого першого автомобіля, двигун якого споживає метанол.

Розробники відзначають, що метанол як автомобільне паливо цікавий тим, що може вироблятися з вугілля, природного газу і, навіть, з переробленого вуглекислого газу.

Працюючий на метанолі важкий тривісний сідельний тягач Yuan Cheng отримав сучасну містку кабіну, обладнану спальним відсіком європейського розміру і комфорту - передає SpecMachinery.com.ua. Його забезпечений турбонаддувом, інтеркулером, системою EGR і каталітичним нейтралізатором двигун «мільйонник» Weichai робочим об'ємом 12,5 л розвиває 460 к.с. Згідно з релізом, тягач з таким двигуном перевершує вимоги національного екологічного стандарту, аналогічного стандарту Євро-6.

Крім того, наголошується, що за компонентами метаноловий двигун уніфікований з класичними автомобільними дизелями, а це знижує його собівартість у виробництві і експлуатації.

В майбутньому Geely планує розширити свою присутність на ринку комерційних транспортних засобів, випускаючи повну лінійку тракторів, самоскидів і вантажних автомобілів, що споживають метанол, одночасно розробляючи гібридні і воднево-метанолові силові установки.

Що стосується нових метанолових вантажівок Yuan Cheng, то їх виробництво розгорнуто на заводі GCV в Наньчун. Ці автомобілі будуть запропоновані замовникам в трьох базових варіантах: стандартному, гірському і для регіональної логістики.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: