Середа, 11 листопада 2020 18:20

США куплять радари в України

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, декілька днів тому підписано черговий контракт на постачання до США радіолокаційної техніки виробництва українського Казенного підприємства «Науково-виробничий комплекс «Іскра».

Про це головний конструктор оглядових радарів НВК «Іскра» Дмитро Семенов повідомив в інтерв'ю Оборонно-промисловому кур'єру.

«Ми маємо успішний досвід постачання радарів до США. Наскільки нам відомо, ці радари активно експлуатуються і замовники цілком задоволені якістю поставленою продукції. Більш того, наша співпраця з американськими партнерами розширюється: буквально декілька днів тому було підписано черговий контракт на постачання до США нашої радіолокаційної техніки.

Зауважимо, що вперше США купили українську радіолокаційну станцію 36Д6-М від НВК «Іскра» у 2008 році за 6,4 млн дол. Також, згідно з відкритими базами даних експортно/імпортних операцій, РЛС типу 36Д6 у різних модифікаціях поставлялися до США у 2010 (3,1 млн дол), 2017 (7,9 млн дол) та 2018 роках. У 2019 році до Сполучених Штатів, в інтересах Повітряних Сил США, була поставлена РЛС 80К6К-1 на шасі КрАЗ-64431 за 8,3 млн дол.

Крім НВК «Іскра» радіолокаційну техніку та її комплектуючі до США постачало ДП НДІ «Квант-Радіолокація» (корабельний РЛК «Мінерал-МЕ» в 2018 році за 8,4 млн дол), а також приватні компанії ТОВ «НВП «Аеротехніка-МЛТ» (в т.ч. модернізована РЛС П-180МА в 2009 році) та ПАТ «Холдингова компанія «Укрспецтехніка».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також фахівці КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра» пропонують відкрити дослідно-конструкторську роботу (ДКР) «Резидент», в ході якої буде створена сучасна станція радіотехнічної розвідки (СРР), що значно перевищить технічні можливості відомої але вже застарілої «Кольчуги».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: