Неділя, 15 листопада 2020 12:34

«Смерч» отримає нове базове шасі

«Вільха» «Вільха»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, також Збройні сили Україні оновлюють й інші складові.

Українська армія продовжує переозброєння та поступово опановує нові зразки техніки. Зокрема, напередодні Дня ракетних військ і артилерії ЗСУ, Начальник ракетних військ і артилерії − начальник управління РВіА командування підготовки Командування СВ ЗСУ генерал-майор Андрій Маліновський повідомив, що українське військо, незабаром, замінить застаріли радянські шасі від 300-мм РСЗВ 9К58 БМ-30 «Смерч» (МАЗ-543М) на нові, передає Defense Express. «У частин, на озброєнні яких є РСЗВ 9К58 «Смерч», вже мають в арсеналі ракети Р624 «Вільха». Згодом «Смерчі» отримають і нове базове шасі», – зазначив він.

Також він повідомив про завершення підготовки перших інструкторів комплексу «Вільха» та початок підготовки нових операторів українського комплексу у військовому виші. «Нині на озброєння у ракетних військах іде нова система «Вільха» − на заміну «Смерчам». Підготовка перших фахівців для «Вільхи» відбулася за допомогою підприємства ДККБ «Луч», яке надало сертифікати певній кількості офіцерів, сержантів, що засвідчували їхнє право бути інструкторами», – відзначив Андрій Маліновський. «З цього року за підсумками стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля – 2020» запропонували внести зміни у штат навчально-ракетного дивізіону в Хмельницькому. Там із 14 січня 2021-го стартує вишкіл фахівців для системи «Вільха», – додав він.

Окрім комплексу від КБ «Луч» Збройні сили Україні оновлюють й інші складові. «Крім того, ідуть дослідно-конструкторські роботи з модернізації бойових машин РСЗВ … 9П140 «Ураган», БМ-21 «Град» до рівня БМ-21У «Верба», протитанкового ракетного комплексу «Штурм-С», радіолокаційного комплексу розвідки вогневих позицій ракет і артилерії 1Л220 «Зоопарк-3», – розповів генерал-майор. Зокрема він повідомив, що зараз вирішуються питання виготовлення установчої партії вітчизняної заміни радянських «Градів» (мова йде про БМ21У «Верба/1»), котрі, нагадаємо, вже пройшли державні випробування минулого року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: