П'ятниця, 07 серпня 2020 12:31

Стала відома кількість поставлених бронемашин «Варта» та «Новатор»

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, споживачами машин на сьогодні є Національна гвардія та Збройні сили України.

ТОВ «Конструкторсько-виробниче підприємство «Українська бронетехніка» поставило понад 250 СБА «Варта» та «Новатор» до Нацгвардії та Збройних сил України, повідомляє Defense Express.

Як зазначив в інтерв’ю виданню генеральний директор КВП «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас, на сьогоднішній день cпеціальні броньовані автомобілі (СБА) «Варта» і «Новатор» успішно пройшли визначальні відомчі випробування згідно з програмами і методиками випробувань Міноборони, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України. СБА прийняті на забезпечення силових структур України відповідно до порядку, визначеного Постановою КМУ №345. Наразі тривають державні випробування.

«По «Варті» і «Новатору» ми завершуємо державні випробування. «Варті» із визначених 30 000 км пробігу залишилося менше 5000 км. Далі ми маємо її перевірити на підрив. Фактично, по ній, якщо все піде добре, розраховуємо завершити державні випробування вже у вересні 2020 року», – зазначив Владислав Бельбас.

В свою чергу, стосовно «Новатора» керівник підприємства заявив: «Новатор» теж вже наїздив понад 30000 км. Залишилося кілька тисяч. Розраховуємо на вересень 2020 року завершити держвипробування. При вазі 8,8 т "Новатор" демонструє гарні показники. Він легкий, маневрений і дуже швидкий. За три роки експлуатації системних проблем по ньому не було Але ж, звичайно, будь-яка машина в процесі випробувань допрацьовується, аби бути бездоганною».

Також Владислав Бельбас назвав загальну кількість поставлених до силових структур України машин: «Наразі поставлено понад 200 СБА «Варта» і понад 50 СБА «Новатор». Їх споживачами на сьогодні є Національна гвардія та Збройні сили України».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: