Середа, 20 травня 2020 10:25

ЗСУ отримають цього року більше 20 мобільних лазне-пральних комплексів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, усього військові матимуть після цього для обслуговування своїх потреб вже понад 60 подібних комплексів.

У Харкові представникам однієї з військових частин Збройних сил України передали чергові два мобільні лазне-пральні комплекси виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», повідомляє Defense Express.

Мобільний лазне-пральний комплекс (МЛПК) розміщено у двох 20-ти футових контейнерах типу 1С. В базовому варіанті пральний модуль розміщується на шасі вантажівки КрАЗ-63221, а лазневий - на шасі причепу КрАЗ-А181.

Розробка фахівців «Крюківський вагонобудівний завод», що є учасником ГС «Ліга оборонних підприємств України», дозволяє у польових умовах проводити миття особового складу та прання й сушіння речей. Пропускна здатність лазні – 20 осіб на годину, а в теплу пору року з розгортанням виносних душових 80-100 військовослужбовців.

За останні 5 років Збройні сили України отримали близько 40 таких комплексів. Передані днями два МЛПК входять вже в нову партію. Крім того, до кінця поточного року заплановано поставити українському війську ще 19 одиниць.

За словами представників Збройних сил, комплекси добре себе зарекомендували, можуть експлуатуватися як автономно (на кожному модулі встановлені дизельні генератори) так і з підключенням до зовнішніх комунікацій, вони надійні, оснащені якісним сучасним обладнанням, мають високі економічні та експлуатаційні показники.

Вже через декілька днів ці нові мобільні лазне-пральні комплекси надійдуть до району проведення Операції Об’єднаних сил та почнуть використовуватися за призначенням.

Медиа




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: