Субота, 02 травня 2020 12:56

В Україні почалось виробництво нового контрбатарейного радару на шасі КрАЗ

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, для початку серійного виробництво на КП «НВК «Іскра» освоєно нові технології та задіяні нові ділянки виробництва.

Запорізьке КП «НВК «Іскра» розпочало виробництво першого серійного контрбатарейного радара 1Л220УК «Зоопарк-3», якій прийнятий на озброєння Збройних Сил України в 2019 році, повідомляє Defense Express.

«Ми розраховуємо до кінця поточного року здати один з серійних зразків для Міноборони України. Наступна станція буде виготовлена з певним зсувом, через поточний карантин, на початку наступного року. Однак ми розраховуємо, що ЗСУ замовить у нас не декілька машин, а хоча б, так як це передбачалося з початку – до десяти. Це пов’язано з особливістю виробництва такої специфічної високотехнологічної техніки. Тут не можна замовити дві-три одиниці, потім зробити паузу на кілька років і дозамовити ще. До того ж, безперервність роботи впродовж кількох років поспіль, дозволить нам підготувати наступну модель станції контрбатарейної боротьби, яка вже є в наших планах. Вона матиме тактичне застосування», - розповів директор НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

Окрім того, директор підприємства зазначив, що для початку серійного виробництво на «Іскрі» освоєно нові технології та задіяні нові ділянки виробництва. Також для реалізація виробничої програми набраний персонал і проведено відповідне навчання.

Контрбатарейний радар 1Л220УК «Зоопарк-3» призначений для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній РЛС, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар «бачить» снаряди, а потужна цифрова система «будує» траєкторії їх польоту. Потужність цифрової фазованої активної решітки дає можливість розмістити станцію за кілька десятків кілометрів від позиції ворога та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

РЛС базується на двох машинах – антенно-апаратній та машині управління. Така роздільна побудова значно посилює захист персоналу від ураження протирадіолокаційними ракетами та снарядами в умовах ведення бойових дій. Персонал також може виконувати свої функції за допомогою виносного робочого місця, яке може перебувати в захищеному місці.

Як повідомляють Ukrainian Military Pages, машина управління базується на повнопривідному шасі КрАЗ-6322. Антенно-апаратна машина – тягач КрАЗ-6446 (6х6), що призначений для транспортування важких вантажів по всіх видах доріг та бездоріжжю. Автомобіль використовується разом із напівпричепом повною масою 70 тонн. Також він входить до складу багатьох бойових комплексів, зокрема ЗРС С-300.

Напівпричіп-ваговоз КрАЗ Н251Н2 спроектовано та виготовлено за спеціальним технічним замовленням НВК «Іскра». Двовісний напівпричіп призначений для монтажу різних установок та інженерної техніки по усіх видах доріг та місцевості. Експлуатується в складі автопоїзда з автомобілем – тягачем сідельним КрАЗ-6446 або КрАЗ-6140ТЕ.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: