П'ятниця, 25 жовтня 2019 15:52

В «Богдані» теж розповіли про свою військову продукцію

У своєму інтерв’ю одному з українських телеканалів директор ДП «АСЗ №2» АТ «АК «Богдан Моторс» Олександр Шевель наголосив на політичній мотивації процесів, які відбуваються навколо підприємства.

Як і роздуми КрАЗу – текст наводимо дослівно.

Стосовно ціни на автомобілі «Богдан-63172», О.Шевель назвав абсурдними твердження, що вантажівки закуповувалися за завищеними цінами, адже достеменно відомо, що зайшовши на ринок військових вантажівок, де до того часу був присутнім лише один виробник такої техніки, Черкаський завод своєю присутністю посунув ціни у бік зменшення і це дало можливість військовим у подальшому купляти більше автомобілів.

«У сфері виробництва військового автотранспорту ми знаходимося вже п’ять років – з початку війни. І за цей час ми створили за свої обігові кошти, своїм інженерним персоналом близько двадцяти п’яти зразків військової техніки, які пройшли усі види випробувань – ген до руйнівних випробувань (обстрілів та підривів). І багато з них були рекомендовані для використання у Збройних силах України.

Це стосується і вантажівок «Богдан-63172» – автомобіля підвищеної прохідності з колісною формулою 6х6. Вони пройшли усі види випробувань відповідно до чинного законодавства та чинних методик. Ці вантажівки витримали визначальні відомчі випробування і на момент своєї появи були дуже очікувані у військах» – підкреслив Олександр Шевель.

Директор Черкаського заводу пояснив, що «Богдан-63172» – військовий автомобіль і купити його на міжнародному ринку достатньо складна процедура. «Богдан Моторс» закуповує не автомобілі, а машкомплекти, які складаються з близько тисячі позицій. При цьому це ще не повний автомобіль, а приміром шасі. І вже на це шасі створюються різні форми кузовів. То можуть бути і КУНГ-и, і тентовані бортові платфоми для перевезення особового складу, і різні модифікації перспективних зразків, які підприємство представляло на виставці «Зброя та безпека 2019».

«Позиція сторони звинувачення у частині що стосувалася ціноутворення на автомобілі «Богдан-63172» не відповідає дійсності» – підкреслив Олександр Шевель. Це стосується насамперед вітчизняних аналогів. Якщо брати до уваги ціни на, приміром, європейські автомобілі такого класу, то там відрив буде більшим у рази. Для порівняння, якщо брати більш реальні аналогічні продукти, дешевші за європейські, наприклад турецькі вантажівки, то їхня ціна перевищуватиме ціну «Богдан-63172» мінімум на 150%.

Військові автомобілі «Богдан-63172» постійно отримують позитивні відгуки та рецензії з військ. Рівень, якість, експлуатаційні характеристики, а також увесь комплекс заходів з дотримання гарантійних зобов’язань знаходить позитивну оцінку як у безпосередніх користувачів, так і інженерного та командного складу військових частин.
До того ж, враховуючи скрутний стан з фінансуванням Збройних сил по окремим статтям видатків, підприємство за свій рахунок виконує великий обсяг робіт з відновлення техніки, яка не потрапляє під кваліфікацію гарантійних випадків.

Що стосується обслуговування у військах, то у заводу відбудована і справно функціонує система виконання гарантійних ремонтів. Вона чітко визначена державними стандартами, які «Богдан Моторс» виконує неухильно. Проведення первинної діагностики, підтвердження гарантійних випадків – це функція авторизованих центрів, які знаходяться поблизу районів проведення Операції об’єднаних сил. Спеціалісти заводу постійно відвідують ці центри надаючи допомогу місцевим фахівцям.

Нагадаємо,що понад 1200 військових автомобілів різних класів та модифікацій виробництва «Богдан Моторс» зараз експлуатуються у військах. При цьому слід зауважити, що переважна кількість цієї техніки виконує завдання в районах проведення ООС. Військові автомобілі «Богдан» перебувають у лавах усіх видів та родів військ. Основні їхні функції – підвезення озброєння, техніки та боєприпасів, логістика продовольчого та речового постачання. Шасі «Богдан» передбачається використовувати у логістичних центрах ЗСУ та у якості паливозаправників. Завод постійно працює над вдосконаленям та уніфікацією транспортних платформ для потреб силових відомств України.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: