Четвер, 10 жовтня 2019 10:20

Українська САУ «Богдана» на базі КрАЗ буде готова в 2020 році

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі виробник готується продовжити вогневі випробування установки.

«Богдана», українська самохідна артилерійська установка калібром 155-мм, продовжить вогневі випробування, які були призупиненні через відсутність в Україні снарядів калібру за стандартом НАТО, повідомляє Defense Express. Про це розповів голова Наглядової ради ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування» Юрій Бондар.

«Богдана» розробляється у рамках Державного оборонного замовлення, був виготовлений перший зразок, який успішно пройшов ходові випробування та здійснив перші тестові постріли. Але через відсутність вітчизняних снарядів заводські випробування не були завершенні. На сьогоднішній день проблема лише у тому, що в Україну не можуть поставити натівські снаряди. У цьому напрямі триває робота, працює спецекспортер, та, на мій погляд, вже в жовтні снаряди повинні бути в Україні. Загальний строк завершення робіт – середина наступного року», – розповів Юрій Бондар.

Самохідна артустановка «Богдана» – нова українська розробка, яка вперше була продемонстрована напередодні Дня Незалежності, 10 серпня 2018 року. Також прототип вітчизняної установки було продемонстровано на військовому параді у Києві 24 серпня того ж року.

Нова САУ створена на базі повнопривідного шасі КрАЗ-63221(6х6). «Богдана» здатна вражати ціль на відстані до 60 км, вперше в українській артилерії має натовський калібр 155 мм, замість радянського 152 мм, має боєкомплект – 20 снарядів, автоматизовану систему наведення і зарядки боєприпасів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: