Понеділок, 16 вересня 2019 10:56

Тисячу волонтерських авто ввели до штату військових частин

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, військовим частинам надано право після постановки на облік використовувати автомобілі надані в якості волонтерської допомоги, на заміну штатних автомобілів.

Нещодавно у соцмережах активно обговорювали рішення начальника Генерального штабу Збройних Сил України щодо введення волонтерських автомобілів до штату військових частин.

Про подробиці виконання цього рішення на практиці розповів начальник відділу забезпечення автомобільною технікою — заступника начальника управління забезпечення Центрального автомобільного управління ЗСУ — Озброєння ЗС України полковника Андрія Яковенка, повідомляє АрміяInform.

«За пропозиціями видів Збройних Сил України, оперативних командувань, родів військ і служб у штати військових частин введено необхідну кількість легкових автомобілів. Відповідно до наказу Генерального штабу Збройних Сил України № 74, військовим частинам надано право після постановки на облік використовувати автомобілі, також надані в якості волонтерської допомоги, на заміну штатних автомобілів», – зазначив офіцер.

За його словами, наприклад, легковий автомобіль «Богдан-2351», який передбачений штатом військової частини, може замінятися повнопривідними легковими автомобілями, мікроавтобусами вітчизняного та іноземного виробництва незалежно від марок, тактико-технічні характеристики яких відповідають штатним або кращі.

«Зараз цей процес знаходиться на завершальному етапі, в штати військових частин уже введено понад 1000 легкових автомобілів», – додав Андрій Яковенко.

Начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник підтвердив, що, дійсно, за дорученням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗС України була опрацьована відповідна директива щодо введення до штату військових частин автомобілів та бензоагрегатів, наданих в якості гуманітарної допомоги волонтерами.

«Усе це має відбутись у досить короткі терміни. Головна ціль —унормувати і впорядкувати діяльність військових частин та підрозділів ЗС України у цьому напрямку. Робиться це для того, щоб відповідне майно було включено до штату та поставлено на облік, після чого посадові особи матимуть законні підстави на отримання ПММ і запчастин для даних зразків техніки та будуть нести повну відповідальність за їхню експлуатацію та використання», – відмітив полковник Богдан Сеник.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: