П'ятниця, 30 серпня 2019 09:53

Міноборони закупить мобільні медкабінети на базі всюдихідних вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, напередодні в міністерстві оголосили тендер на закупівлю спецтехніки.

Міністерство оборони оголосило тендери щодо закупівлі шести мобільних медичних кабінетів на базі всюдихідних вантажівок – двох хірургічних (операційних) та чотирьох стоматологічних, повідомляє Ukrainian Military Pages.

Рухомі кабінети повинні монтуватись на базі автомобілів КрАЗ або еквівалентних. Стартова вартість хірургічних кабінетів – 7,4 мільйони гривень за одиницю, стоматологічних – 5,5 млн грн. Обидва аукціони призначені на 4 вересня 2019 року.

Зазначені вироби повинні відповідати медично-технічним вимогам, що затверджені Головним військово-медичним управлінням Збройних Сил України в 2019 році. Зокрема, це можуть бути спеціально спроектовані автомобілі, або з переобладнаним чи спеціально спроектованим кузовом (контейнером), що встановлений на базове шасі.

Кабінет рухомий хірургічний (КРХ) призначений для надання первинної та елементів вторинної хірургічної медичної допомоги військовим ЗСУ, а також іншим контингентам населення на територіях, географічно віддалених від стаціонарних закладів охорони здоров'я, в тому числі в польових умовах. Екіпаж КРХ складається з трьох осіб – водій-електрик, лікар-хірург (начальник КРХ) та операційна медична сестра.

Особливістю КРХ є те, що в ньому можуть виконувати свої функції, тобто приймати участь у виконанні оперативних втручань, медичні працівники, що не входять до складу екіпажу.

Кількість робочих місць відділення КРХ для медичного персоналу – не менше 5, зокрема:

1-2 робочих місця лікарів-хірургів;
1 робоче місце лікаря-анестезіолога;
1 робоче місце медичної сестри-анестезіолога;
1 робоче місце операційної медичної сестри.

Пропускна спроможність КРХ за тривалістю робочого дня 16 годин складає не менше 5 оперативних втручань за добу. Час розгортання з можливістю повноцінного функціонування, або приведення до похідного положення повинен складати не більше 60 хвилин.

КРХ повинен бути здатним виконувати свої функції цілодобово, в зонах помірного клімату не залежно від при року, під час експлуатації на дорогах з різним покриттям та в умовах бездоріжжя на рівнинній, горбистій та гірській місцевості. Відповідно базове шасі (6х4 або 6х6) повинно забезпечувати підвищену прохідність.

Кабінет рухомий стоматологічний (КРС) призначений для профілактичних оглядів, санації ротової порожнини, надання амбулаторної терапевтичної, а також деяких заходів хірургічної та ортопедичної медичної допомоги.

Окрім цього, КРС повинний здійснювати у місцях свого функціонування санітарно-просвітницьку роботу з питань профілактики стоматологічних захворювань.

Екіпаж КРС: водій електрик, лікар-стоматолог, медична сестра стоматологічна. Кількість відокремлених робочих місць медперсоналу – не менше 2. Вимоги до шасі аналогічні КРХ.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: