Субота, 10 серпня 2019 19:30

Українську бронемашину «Варта» вдосконалять на основі відгуків військових

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, представники виробника бронетехніки побували в частинах в зоні ООС.

Минулої неділі делегація приватного оборонного підприємства ТОВ «Українська бронетехніка» відвідали частини в зоні Операції Об'єднаних сил, де експлуатуються виготовлені компанією бронемашини «Варта», повідомляє Defense Express.

Директор Александр Кузьма разом з начальником сервісу ТОВ «Українська бронетехніка» побачили техніку під час експлуатації в реально складних умовах та отримали багато важливої інформації, відзначається в повідомленні прес-служби підприємства. В компанії наголосили, що на основі отриманих даних найближчим часом будуть впроваджені нові технології для удосконалення техніки підприємства.

«Реальне бачення техніки, якою вона повинна бути, які функції виконувати, можуть дати лише військові, які її використовують під час виконання свого воєнного обов’язку та захисту нашої країни. Ми виконуємо функцію секретаря, який здатний записати, впровадити та все реалізувати», – зазначила прес-служба «Української бронетехніки».

Нагадаємо, що ТОВ «Українська бронетехніка» поставляє до ЗС України бронемашини «Варта» типу MRAP, які допущені до експлуатації у ЗСУ, а також поставляються поліції та Нацгвардії.

Бронеавтомобіль, створений на шасі вантажівки МАЗ-5434, був презентований у 2015 році. Наступного року компанія представила оновлену версію бронеавтомобіля, із конструктивними змінами за досвідом експлуатації першої партії автомобілів.

Варто нагадати, що у червні ц.р. після відвідання підрозділів морської піхоти в зоні ООС новий Секретар РНБО Олександр Данилюк розкритикував бронеавтомобіль «Варта», який стоїть на озброєнні морпіхів. За його словами «морпєхи сказали що не можна їхати на передову на бронемашині «Варта», оскільки це ризиковано». Серед недоліків нової машини він зазначив, що «вона велика, не маневрена, її корпус занадто високий. Іншими словами, ідеальна ціль для ворога». Однак самі ці властивості є характерними саме для бронемашин типу MRAP, оскільки одна з основних задач техніки такого класу захист десанту від підриву на мінах.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: