Вівторок, 13 жовтня 2020 10:33

Найбезпечніший розвізний автомобіль відзначає 25-річчя

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Mercedes-Benz Sprinter третього покоління підняв модель на новий рівень безпеки.

В цьому році Mercedes-Benz Sprinter відзначає 25-річний ювілей. Ця модель стала еталоном в класі легких розвізних автомобілів, в тому числі щодо активної і пасивної безпеки.

З моменту свого дебюту в 1995 році Mercedes-Benz Sprinter отримав дискові гальма на всіх колесах, систему ABS і EBD в стандарті, регульовані по висоті триточкові ремені і надувну подушку для водія (на замовлення). Це був новий рівень безпеки для транспортних засобів повною масою від 2,8 до 4.6 т.

У 2000 році Sprinter в рамках фейсліфтингу обладнується більш потужними фарами. Подушка безпеки водія тепер входить в стандартне оснащення, а за доплату пропонується і аirbag для двох передніх пасажирів. Поліпшується ергономіка робочого місця, що також підвищує безпеку: так, важіль перемикання коробки передач переміщається на приладову панель. У 2001 році стають доступні і надувні віконні "завіски".

У 2002 році Sprinter знову встановлює новий стандарт безпеки - з'являється система курсової стійкості ESP в якості стандартного оснащення. Спочатку вона доступна тільки для суцільнометалевих фургонів повною масою до 3,5 т, а через два роки - і для всіх шасі цієї ж вагової категорії.

Друге покоління Sprinter побачило світ в 2006-му. Воно характеризується значно більшою вантажопідйомністю - на передній осі з'явилася поперечна пластинчата ресора GFRP, а на задній осі - нові параболічні ресори; пізніше в якості опції стала доступна задня пневмопідвіска.

Серед електроніки новацією стала ADAPTIVE ESP, система курсової стійкості, яка адаптується до різних умов - навантаження і центру тяжіння; зокрема, до різних кузовних надбудов. Все це також підвищило безпеку. ADAPTIVE ESP також отримує таку потрібну функцію як запобігання відкату машини при старті на підйомі.

З'являється додаткове, регульоване ширококутне зовнішнє дзеркало, датчик дощу і світла. Все фургони оснащуються 16-дюймовими колесами, що дає можливість використовувати гальмівні диски збільшеного розміру. За доплату пропонуються бічні надувні подушки.

У 2009 році система ESP отримує нову функцію - стабілізації причепа. Крім того, Mercedes-Benz вводить адаптивні гальмівні вогні. Завдяки обігріву зовнішніх дзеркал ширококутне дзеркало розташували нижче, також опустилися і протитуманні фари - для кращого освітлення дороги. Опційна автоматична коробка передач оснащується «помічником» при старті.

Влітку 2013 року Mercedes-Benz Sprinter отримує нові системи допомоги водієві, частина з яких - вперше в класі фургонів. Так, дебютує система Crosswind Assist, яка компенсує вплив бокового вітру. Спочатку вона входить в стандартне оснащення суцільнометалевих фургонів, а потім - і всіх шасі.

Дуже важливою є поява системи попередження про зіткнення - COLLISION PREVENTION ASSIST. Вона включає в себе функції оповіщення про скорочення відстані до автомобіля, що їде попереду, системи допомоги в адаптивному гальмуванні Brake Assist Pro і додатковий етап попередження в разі реальної загрози зіткнення. Функція сканування сліпих зон сигналізує водієві в разі виявлення перешкоди в сусідньому ряду, зокрема при перестроюванні. Ще одна функція стежить, щоб водій не виїхав за межі смуги (при вимкненому покажчику повороту). Система High Beam Assist забезпечує оптимальне освітлення дороги, автоматично відключаючи дальнє світло при загрозі засліплення водіїв зустрічних або попутних автомобілів.

Рульове управління стало більш точним, завдяки зниженню центру ваги, що досягнуто зменшенням дорожнього просвіту на 30 мм.

У 2018 році дебютує Mercedes-Benz Sprinter третього покоління, яке піднімає модель на новий рівень безпеки. І тут перш за все варто відзначити систему Active Distance Assist DISTRONIC, яка автоматично підтримує безпечну дистанцію до транспортного засобу, що їде попереду, вже зі швидкості 20 км/год. За допомогою радіолокаційного датчика в передньому бампері система виявляє зміни в смузі руху, зокрема гальмування інших учасників дорожнього руху і в разі загрози зіткнення автоматично активує гальма.

Новітній Sprinter також оснащується і такими системами допомоги водієві як камера заднього ходу з передачею зображення на внутрішньосалонове дзеркало і парк-тронік з круговим оглядом в 360 градусів. Датчик дощу і склоочисники з Wet Wiper System забезпечують оптимальну видимість навіть в процесі очищення вітрового скла.

В Україні комерційні автомобілі Mercedes-Benz, зокрема модель Sprinter, представляє ПрАТ «АТП «Атлант», офіційний дилер Mercedes-Benz в Україні.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: