Субота, 07 березня 2020 13:59

Ford Transit працюватиме на паливі з рослинної олії

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, компанія Ford схвалила використання гідроочищеного рослинного масла (Hydrotreated Vegetable Oil) для лінійки легких комерційних автомобілів Transit.

На поточний момент дизельне паливо Hydrotreated Vegetable Oil доступно тільки на окремих автозаправних станціях країн Скандинавії та Балтії. Цей вид дизельного палива заснований на відпрацьованому рослинному маслі, яке є широко поширеним продуктом як в сфері громадського харчування, так і в домашніх умовах, повідомляє прес-служба компанії.

Використання відновлюваного дизельного палива (HVO) замість традиційних викопних видів палива може сприяти поліпшенню якості навколишнього повітря. Викиди парникових газів можуть бути знижені до 90% в порівнянні з використанням звичайного дизельного палива. Автомобілі, що працюють на HVO, виділяють менше оксидів азоту і твердих частинок, оскільки біопаливо не містить ні сірки, ні кисню. Комерційні компанії по всій Європі збирають використане рослинне масло в ресторанах, точках громадського харчування та школах. Зокрема, на збільшення точок збору відпрацьованого рослинного масла для виробництва біопалива спрямований проект RecOil.

У процесі створення Hydrotreated Vegetable Oil використовується водень як каталізатор, тому цей вид палива має більш тривалий термін зберігання, ніж звичайні біодизеля. Крім того, склад гідроочищеного рослинного масла знижує навантаження дизельного двигуна при запуску в умовах низьких температур.

Ford ретельно протестував HVO на своєму 2,0-літровому двигуні серії EcoBlue. За результатами тестів було встановлено, що модифікацій двигуна не потрібно і даний вид палива був схвалений до застосування на автомобілях Ford Transit.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: