Неділя, 16 лютого 2020 12:40

Пікап та позашляховик Rivian будуть доступнішими, ніж очікувалося

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, електромобілі R1T та R1S американського стартапу Rivian будуть доступнішими, ніж передбачалося спочатку.

Світова прем'єра перших двох моделей бренду відбулася на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2018 році. Тоді було оголошено: пікап R1T, який є головним конкурентом «Тесли», обійдеться в США в 69 тисяч доларів до федеральних вирахувань, а співплатформений семимісний позашляховик R1S - на 3 тисячі дорожче. Тепер же з'ясувалося, що 69 тисяч - це ціна «добре укомплектованої моделі». Тут мова йде про пікап з «середньою» батареєю на 135 кіловат-годин, що забезпечує запас ходу в 483 кілометри, і панорамним дахом. При цьому базова версія, яка стане доступна приблизно через рік після початку продажів, отримає блок акумуляторів на 105 кіловат-годин, що дозволяє проїхати близько 370 кілометрів. Очевидно, вона буде коштувати на кілька тисяч дешевше.

З урахуванням всіх преференцій, які мають в США покупці екологічного транспорту, Rivian R1T можна буде придбати менш ніж за 50 тисяч доларів. Для порівняння, «середній» двомоторний Tesla Cybertruck з запасом ходу в 483 км обійдеться в 49,9 тисячі доларів, а чотиримоторний Lordstown Endurance з дальністю пробігу в 322 км - в 52,5 тисячі.

Випуск електромобілів Rivian повинен стартувати в кінці цього року на власному заводі в Іллінойсі, яким раніше володіла Mitsubishi. Судячи з об'ємів і джерел залучених інвестицій, компанія має всі шанси реалізувати плани вчасно, а, значить, «Теслі» дійсно є, про що турбуватися.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: