Середа, 04 листопада 2020 21:32

Volvo та Daimler готують наступ у сфері виробництва паливних елементів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, концерни підписали угоду про створення спільного підприємства.

Компанії Volvo Group та Daimler Truck AG підписали угоду про створення спільного підприємства, яке буде займатися розробкою, виробництвом і комерціалізацією систем паливних елементів - головним чином, для використання у важких вантажівках, але також і для інших застосувань.

Партнери розраховують зробити нову компанію провідним світовим виробником паливних елементів. В рамках домовленості Volvo Group придбає 50% у Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG приблизно за 0,6 млрд євро на безготівковій і беззаставній основі. Завершення операції очікується в першій половині 2021 року. Звичайно, спочатку її повинні схвалити регулюючі органи.

Спільне підприємство скористається знаннями і великим досвідом, накопиченим протягом декількох десятиліть розробки паливних елементів в Daimler. «У майбутньому світ буде покладатися на комбінацію електромобілів на акумуляторних батареях і електромобілів на паливних елементах, а також в деякій мірі - на інших поновлюваних видах палива. Створення нашого спільного підприємства з виробництва паливних елементів - важливий крок у формуванні світу, в якому ми хочемо жити», - так прокоментував угоду Мартін Лундштедт, президент і генеральний директор Volvo Group.

Volvo Group та Daimler Truck AG будуть володіти рівними частками у спільному підприємстві, але як і раніше конкуруватимуть у всіх інших областях, таких як автомобільні технології та інтеграція паливних елементів у вантажівки.

Мета партнерів - почати випробування вантажівок з паливними елементами протягом найближчих трьох років, а серійне виробництво - у другій половині цього десятиліття.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: