Понеділок, 02 листопада 2020 10:31

Isuzu викупить у Volvo виробництво вантажівок

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, сума операції оцінюється в 243 млрд. єн або 2,33 млрд. доларів США.

Volvo Group та Isuzu Motors підписали зобов'язуючі угоди про формування стратегічного альянсу в сфері комерційних автомобілів відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного в грудні 2019 року. Одна з підписаних угод між Volvo Group і Isuzu Motors передбачає продаж виробництва японських вантажних автомобілів UD Motors. Сума операції оцінюється в 243 млрд єн або 2,33 млрд доларів США. Крім того, Volvo отримає додаткову виплату до 15 млрд єн (143,7 млн. доларів) в залежності від результатів діяльності UD Trucks в 2021-2023 роках.

Також в рамках стратегічного альянсу передбачається співпраця щодо нових технологій, таких як автономні автомобілі, електромобілі середньої і великої вантажопідйомності, віддалене керування і підключена техніка. Планується вивчення додаткових можливостей інтеграції всередині підприємств сфери комерційних автомобілів для майбутніх рішень в області міської логістики, розширення ринків збуту і продуктової лінійки.

«Це дуже цікавий день. Ми підписали угоду про стратегічний альянс з Volvo Group. Складна і непередбачена ситуація з COVID-19 зробила його ще більш цінним і побудувала міцні, довірчі відносини між Isuzu та Volvo Group. Мені пощастило, що UD Trucks приєдналася до Isuzu Group і буде відігравати важливу роль в стратегічному альянсі для ефективного і дієвого співробітництва між Isuzu Motors та Volvo Group», - зазначив Масанорі Катаяма (Masanori Katayama), президент і представницький директор Isuzu Motors Limited.

Компанії підписали Рамкову угоду про альянс на строк не менше 20 років, щоб розглянути можливості і завдання логістичної галузі майбутнього, максимізуючи цінність і вигоди для клієнтів і суспільства. Для координації роботи буде створено спільну Раду Альянсу з підрозділами в Японії та Швеції, до якої увійдуть президент Isuzu Motors, генеральний директор Volvo Group та інші ключові керівники обох корпорацій.

«Я покладаю великі надії на цей стратегічний альянс, який зробить Volvo та Isuzu Motors ще більш конкурентоспроможними на їхніх ринках і в відповідних сегментах. Це можливість поділитися інвестиціями в технології, а також допомогти один одному зростати. Я впевнений, що UD Trucks стане мостом між Volvo Group та Isuzu Motors і що стратегічний альянс створить умови для продовження розвитку UD Trucks на новому рівні в Isuzu Motors», - прокоментував укладення угоди Мартін Лундштедт (Martin Lundsted), президент і генеральний директор Volvo Group.

Відзначимо, що угода повинна пройти схвалення з боку обох компаній і регулюючих органів. Очікується, що вона буде завершена в першій половині 2021 року.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: