Середа, 04 березня 2020 15:10

Nikola Motor отримає нову назву і зосередиться на створенні розумного транспорту

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, виробник електрокарів об'єднався з VectoIQ Acquisition Corp.

Nikola Motor Со., лідер в області проектування і розробки важких вантажівок масою понад 14 969 кг, що працюють на електричних акумуляторах (BEV) і водневих паливних елементах (FCEV), повідомив про своє об'єднання з VectoIQ Acquisition Corp, публічною компанією, що спеціалізується на придбаннях спеціального призначення.

Після завершення угоди нова компанія буде називатися Nikola Corporation, а її діяльність буде спрямована на створення розумного транспорту та інтелектуальних перевезень наступного покоління.

Об'єднана компанія, що оцінюється в 3,3 мільярда доларів, буде фінансуватися за рахунок готівкових коштів VectoIQ і приватного розміщення простих акцій на суму 525 мільйонів доларів США.

Команду топ-менеджерів нової компанії очолять нинішній гендиректор Nikola, Мілтон Тревор, який стане виконавчим головою і президент Nikola, Марк Рассел, який займе пост президента і генерального директора.

За словами Стіва Гірскі, генерального директора VectoIQ, у Nikola є явні переваги, перед іншими провідними автомобільними виробниками, які включають не тільки два різних варіанти силових агрегатів, але також бізнес по заправці і зберіганню енергії.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: