Понеділок, 27 січня 2020 21:30

У 2020 «Укравтодор» відновить 3 мости через Дніпро

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") вважає, що у 2020 році пріоритетними для ремонту і будівництва є мостові переходи в Запоріжжі, Миколаєві та Кременчуці.

Про це заявив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков на презентації планів роботи держагентства "Дороги UA 2020". "У будівництві мостів є три пріоритети. Це запорізькі мости, зараз тендери проходять. Є два інших великих проекти. Це місто Миколаїв - передає specmachinery.com.ua.

У ньому є існуючий міст (Південнобузький – УНІАН), який ми, "Укравтодор", забираємо з балансу на баланс міської адміністрації. І є в Миколаєві проект співпраці з японською агенцією JICA. І я сподіваюся, що в цьому напрямку цього року також буде прорив, тому що, наскільки мені відомо від колег, японська сторона вже підтвердила і надіслала проект кредитної угоди", - зазначив Кубраков.

"Є місто Кременчук, в якому також складна ситуація з існуючим мостовим переходом в місті. Він також не на балансі "Укравтодору". Проектується також новий міст поруч з містом, але ми детально вивчаємо додаткові можливості, що можна зробити з існуючим мостовим переходом, тому що ми розуміємо, що місто не можна просто залишити, просто побудувавши в 30 кілометрах поруч з існуючим мостом, тому що там є міський транспорт і це соціально неможливо зробити", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді минулого року "Укравтодор" оголосив тендер на будівництво мосту через Дніпро у Запоріжжі з очікуваною вартістю проекту 12,34 мільярда гривень.

У січні 2020 року Міністерство інфраструктури отримало оновлений звіт Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) і проект кредитної угоди щодо будівництва нового мосту в Миколаєві.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: