Понеділок, 16 грудня 2019 14:11

Працівники «ГАЗу» в Німеччині просять зняти санкції з заводу

Керівництво російського ГАЗу, який потрапив під міжнародні санкції у зв'язку з агресією РФ проти України, направило «простих працівників» до Німеччини для порятунку заводу.

Щоб врятувати завод, робітничі ради ГАЗу готові стукати в усі двері - йдеться в офіційному повідомленні. В цьому році вони провели мітинги біля Посольства США та у резиденції Посла США в Москві з закликом до американського уряду скасувати санкції, «спрямовані на робітників ГАЗу». У травні 2019 року в підтримку колективу заводу на виробничому майданчику ГАЗу пройшов концерт симфонічного оркестру Маріїнського театру.

Однак оркестр не допоміг, і працівники ГАЗу попрямували за 4 тис. кілометрів від Нижнього Новгорода в німецьке м. Дюрен на автомобілях «ГАЗель NEXT» з гаслом на борту: «Санкції зупиняють прогрес» для зустрічі з місцевими профспілками.

У Німеччині представники заводу нагадали про те, що завод був створений в 1932 році у співпраці з американським промисловцем Генрі Фордом. А в новітній історії ГАЗ працював з американськими компаніями General Motors і Chrysler, були організовані нові виробництва в рамках спільних проектів з європейськими компаніями Daimler і Volkswagen. І взагалі - протягом усієї своєї історії ГАЗ тісно співпрацював із зарубіжними партнерами.

Проте, не дивлячись на такі вражаючі зв'язки з іноземним бізнесом, агресія в Україні чомусь відвернула колишніх партнерів від співпраці з заводом. Це дуже здивувало і занепокоїло «ГАЗовців» (до речі, відзначимо, в Україні ГАЗи продаються досі). При цьому, як це прийнято в РФ, глобальну проблему країни прикривають долею «простих працівників», проти яких, нібито, спрямовані санкції.

Голова робочої ради «Групи ГАЗ» Євген Морозов зазначає: «Санкції шкодять всій глобальній автомобільній галузі. Всі наші європейські автомобільні партнери і постачальники хочуть працювати з нами, але не можуть планувати проекти співпраці з нашими заводами через санкції. Ніякі політичні розбіжності не повинні руйнувати економічні зв'язки і ставити долі сотень тисяч людей під удар».




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: