Субота, 19 жовтня 2019 11:25

Hyundai створила нову подушку безпеки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, корейська компанія представила нову розробку, яка допоможе пасажирам не стикатися між собою в разі бокового удару.

Новий ейрбег, запатентований Hyundai, буде розташовуватися в просторі між кріслами водія і переднього пасажира. Встановлюється мішок всередину водійського сидіння і розкривається, як і інші подушки безпеки, в разі зіткнення.

Завдання нової подушки – уберегти людей, які перебувають на передніх сидіннях автомобіля, від нанесення травм один одному: при бічному ударі, на думку Hyundai, дуже висока ймовірність зіткнутися головами. Якщо ж переднє пасажирське крісло пустує, відключатися подушка не буде. Вона захистить водія від додаткових каліцтв, якщо в машину хтось вріжеться з правого боку. На думку розробників, інтеграція такої подушки зменшить ймовірність отримання подібних травм відразу на 80%.

Також зазначається, що Hyundai отримала патент на нову технологію, яка дозволяє зробити подушку менше і легше при повному збереженні її властивостей. Новий корейський ейрбег важить на півкілограма менше, ніж аналогічна продукція конкурентів. Такий підхід дозволить дизайнерам компанії бути більш креативними при проектуванні водійського крісла.

Компанія припускає, нововведення добре проявить себе, наприклад, під час нових випробувань асоціації EuroNCAP: в програму краш-тестів незалежної організації в 2020-му році увійдуть додаткові бічні удари. Що стосується використання новинки, то дата його початку поки не озвучена, але вже підтверджено – нова подушка найближчим часом оселиться в серійних автомобілях Hyundai.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: