Четвер, 04 липня 2019 18:21

Як в Україні прощаються з російськими авто

Як вже повідомляв SpecMachinery.com.ua, Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, що походять з РФ: з 1 липня 2019 р. російські автівки вже не можуть потрапити до України ні в якому вигляді.

Нагадаємо, досі повної заборони на російські авто (а також російські шасі) у нас не було: їх вільно могли придбати фізособи та приватні підприємства. Заборону на придбання таких автівок мали лише державні організації.

А попит на російські легковики, автобуси, та «легковантажні» авто в Україні присутній: свою роль відігравала дешева ціна на цей транспорт. Ринок – є ринок, і для багатьох інші питання відходили на другий план.

На сьогоднішній день на складах дилерів в Україні присутній парк російських авто, серед яких автомобілі та автобуси ГАЗ, ПАЗ, УАЗ, Chevrolet Niva та ін., поповнення якого залишається досить примарним.

Тому, як стало відомо SpecMachinery.com.ua, наразі дилери оголошують про розпродаж цієї техніки. Зауважимо, що продаж запчастин, а також вже ввезених в Україну російських автівок – не заборонений.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 р. для ввозу в Україну з РФ заборонені такі позиції:

  • 8702 Моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія
  • 8703 Автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі
  • 8704 Моторні транспортні засоби для перевезення вантажів
  • 8705 Моторні транспортні засоби спеціального призначення
  • 8709 Транспортні засоби вантажні, самохідні без підіймальних або навантажувальних пристроїв; тягачі, що використовуються на залізничних платформах, їх частини
  • 8711 Мотоцикли (включаючи мопеди) та велосипеди з допоміжним двигуном, з колясками або без них; коляски.

В Україні з російськими авто прощаються з 2014 року. Але ж, як в тому анекдоті: "...вони прощаються, але не уходять".




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: