Неділя, 14 квітня 2019 22:24

На ХТЗ модернізують виробництво

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, Харківський тракторний завод вводить в експлуатацію нове прогресивне обладнання. На даний момент введена в роботу лінія хіміко-термічної обробки металів, яка замінила існуючий безмуфельних агрегат. Це дозволило значно підвищити якість термічної обробки деталей.

«На заводі ХТЗ встановлено нове обладнання, і зараз проходить його освоєння. До нього відноситься і лінія хіміко-термічної обробки металів від всесвітньо відомої компанії Ipsen. Це спеціалізоване обладнання виробництва США, виготовлене в Німеччині. Лінія являє собою автоматизований комплекс обладнання, керованого дистанційно за допомогою комп'ютера. На даному етапі співробітники заводу проходять навчання з експлуатації лінії в напівавтоматичному режимі одночасно з процесом виробництва. Після завершення навчання лінія буде переведена в автоматичний режим роботи», - розповів Владислав Сопіт, керівник проекту модернізації Харківського тракторного заводу.

Переваги нової лінії полягають як в якості оброблюваних деталей, так і енергоємності, що дозволяє в рази знизити енергоспоживання - передає SpecMachinery.com.ua.

Крім цього, на ХТЗ вже встановлена ​​і проходить тестові випробування роботизована 3D лазерна установка для точної обробки металу, яка дозволить замінити існуючі лінії по механічній обробці корпусних і рамних деталей. Новинка також зменшить трудомісткість і знизить енерговитрати.

В автоматичному режимі працюють і нові стрічкопильні верстати, що дозволили заводу відмовитися від гарячої рубки металу, а найближчим часом очікується поставка центрів, необхідних для перенесення механічної обробки деталей зі старого обладнання на нові більш прогресивні технології.

Слід зазначити, що на заводі триває реалізація першого етапу дворічної стратегічної програми модернізації провідного національного виробника тракторів. Обсяг інвестицій DCH в модернізацію ХТЗ складе близько 230 млн грн.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: