П'ятниця, 16 жовтня 2020 16:10

В Італії анулювали контракт на велику поставку електричних автобусів китайським виробником

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, перевіряючі органи скасували поставку через претензії до процесу складання.

Після проведеної комісією перевірки, Італійський транспортний оператор Grupo Torinese Trasporto (GTT) з Турина розірвав контракт з китайським виробником Yutong на поставку 100 електробусів через претензії до процесу складання. Зараз проводяться перевірки щодо другого претендента, компанії BYD, яка також брала участь в конкурсі і може зайняти місце Yutong на поставку великої партії електричних автобусів в Турин.

Якщо розглядати причину відмови, то виявляється, що посередницька компанія Ares Automotive, яка подала заявку на європейський тендер GTT і згодом виграла його, захотіла зібрати електробуси Yutong на кораблі під час їх слідування за маршрутом з Китаю в Італію, щоб скоротити витрати. Це спонукало оператора GTT виключити Yutong на тій підставі, що у них не було таких побажань і є невпевненість в якості збірки електробусів на борту судна.

Початковий тендер, оголошений цієї весни, передбачав закупівлю 100 електричних автобусів на загальну суму контракту в 72 мільйони євро. Це включає в себе 10-річний сервіс і заміну батареї, а також оснащення для нічної підзарядки (без швидкої підзарядки під час обслуговування). Згідно тендеру перші 50 електричних автобусів повинні прибути в італійське місто в період з кінця 2020 року по початок 2021 року.

Тепер BYD, який також брав участь у тендері на поставку електричних автобусів, має всі шанси на перемогу. По-перше, BYD в кінці 2017 роки вже виконав замовлення на більше 23 електробусів в Італію, які довели свою надійність. А по-друге, юридичні служби GTT заявляють, що вони виконали майже всі юридичні перевірки другого учасника торгів компанії BYD. З цієї причини не пізніше кінця жовтня GTT отримає остаточні результати цих перевірок і, якщо все піде добре, то BYD отримає цей контракт.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: