Неділя, 14 червня 2020 21:14

Найбільш всюдихідний автобус відзначився незвичним досягненням

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, автобус нагородили за видатну якість дизайну.

Компанія TORSUS, дочірня компанія чеського виробника спеціальних транспортних засобів Pulsar Expo в партнерстві з Werkemotion, незалежною студією транспорту та промислового дизайну, розробили автобус TORSUS PRAETORIAN, який отримав престижну премію Red Dot Award за видатну якість дизайну, в категорії «Дизайн продукту 2020».

Перший у світі надпотужний позашляховий автобус TORSUS PRAETORIAN з колісною формулою 4 × 4 був розроблений для безпечного перевезення персоналу і устаткування в найсуворіших умовах земної кулі. Автобус PRAETORIAN базується на модернізованому важкому шасі MAN з колісною базою 4200 мм. Ширина колії попереду становить 2081 мм, ззаду - 2086 мм, а дорожній просвіт під віссю дорівнює 389 мм.

Вахтовка PRAETORIAN має максимально допустиму масу 13500 кг, з якої на передній міст припадає 6300 кг навантаження і 7800 кг на задній міст. Підвіска виконана на параболічних ресорах, в якій обидва мости MAN - передній з блокуванням диференціалу VP09 і задній HP-1333 E.

За силову лінію відповідає 6-циліндровий рядний дизельний двигун MAN D0836 LFL40 об'ємом 6,9 л потужністю 240 к.с. (176 кВт) і крутний момент 925 Нм, який можна налаштувати під екостандарти від Євро 3 до Євро 6. Коробка передач використовується напівавтоматична ZF 12AS 1210 OD MAN Tip-Matic з 2-ступінчастим роздатковим механізмом MAN G103. Рульове управління з підсилювачем ZF. Система охолодження води і повітря за допомогою вентилятора Visco. Паливна система включає первинний паливний фільтр з підігрівом, вторинний паливний фільтр з водороздільником та один 300-літровий паливний бак, хоча на сайті виробника є і друге значення - 100 літрів.

Якщо заглянути в салон автобуса PRAETORIAN, в який ведуть автоматичні зсувні двері з підніжками, що автоматично висуваються, то він має порівняно багату комплектацію. Всі 35 сидінь комфортабельні з регулюванням і 3-точковими пасками безпеки, мають вбудовані персональні дефлектори кондиціонування повітря і приватне освітлення. Автобус має тоноване скління і захист вікон від каменів і інших пошкоджень, центральна систему кондиціонування потужністю 15 кВт і центральну систему опалення з автономним обігрівачем, розважальну систему з DVD, центральним переднім екраном і динаміками в багажних полицях. Також в комплектації є евакуаційний клапан з системою впуску та випуску, вогнегасники.

В цілому автобус може бути обладнаний і побудований під різні варіанти застосування: швидка допомога або пожежна машина, поліцейський автомобіль або автозак, військово-інженерна машина або штаб, вантажний автомобіль з двох- або трьохрядною кабіною, автомайстерня або експедиційний автомобіль тощо.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: