Неділя, 24 травня 2020 12:30

В Європі з'явиться новий 2-поверховий автобус на паливних елементах

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, перші подібні автобуси планується ввести в екстпулатацію в 2021 році.

Optare Group Ltd, англійська дочірня компанія індійського виробника комерційних автомобілів Ashok Leyland у співпраці з Arcola Energy випустила двоповерховий автобус з паливними елементами Optare Metrodecker H2. Перші автобуси Optare Metrodecker H2 планується ввести в експлуатацію в 2021 році.

За даними виробника, автобус Metrodecker H2 базується на платформі Optare BEV, вміщує понад 90 пасажирів і має діапазон від 320 до 400 км.

Optare поки не представила додаткових технічних даних про свої нові автобуси. Зокрема, невідомі продуктивність паливного елемента, розмір буферної батареї і ємність, а також місце встановлення резервуарів H2. Автомобіль в значній мірі відповідає акумуляторному електричному двоповерховому автобусу Metrodecker EV, але замість акумуляторної батареї він містить паливний блок, спеціально розроблений Arcola Energy.

Arcola Energy виробляє систему паливних елементів на своєму заводі в Ліверпулі, але компанія планує побудувати другий виробничий об'єкт в Michelin Scotland Innovation Parc в Данді. Транспортні засоби Metrodecker H2 будуть збиратися на одній виробничій лінії Optare в Лідсі, разом з акумуляторними Metrodecker EV.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: