Понеділок, 09 березня 2020 10:49

Електричні автобуси демонструють феноменальну популярність

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, минулого року доля електричних машин в обсязі реєстрацій нових автобусів склала 12%.

У 2019 році європейський ринок електробусів продемонстрував майже триразове зростання в порівнянні з підсумками 2018-го. Частка машин на електротязі в загальному обсязі реєстрацій нових міських автобусів склала близько 12%. За прогнозами аналітиків Interact Analysis, в 2025-му вона виросте до 40%. При цьому, в найближчій і середньостроковій перспективі переважна більшість електробусів використовуватимуть батареї в якості джерела енергії з тієї причини, що витрати на виробництво паливних елементів досить високі, а інфраструктура заправки воднем знаходиться наразі практично в зародковому стані. Крім того, на думку аналітиків Interact Analysis, більшого поширення отримають електробуси з повільною ( «нічною») зарядкою. Як аргумент на користь подібного прогнозу, наводиться приклад MAN Truck and Bus, яка відмовилася від встановлення пантографів на свої електробуси навіть в якості опції.

За підсумками 2019-го лідером на європейському ринку електробусів стала голландська VDL Bus & Coach. 386 поставлених на облік машин на електротязі дозволили їй зайняти 22,5% ринку. Втім, не виключено, що незабаром вона може втратити пальму першості хоча б в силу невеликих розмірів ринку міських автобусів в Нідерландах - менше 600 од. в 2019-м (для порівняння, ринок Великобританії склав в минулому році близько 1700 од.), адже левова частка електробусів VDL, 232 од. або 60%, була реалізована саме в Країні тюльпанів. Слідом за VDL розташувалася китайська BYD з 236 електробуси.

Однак варто визнати, що, незважаючи на феноменальний ріст європейського ринку електробусів, це лише крапля в морі на тлі результатів Піднебесної. Наприклад, в 2018-му 99% загальносвітових реєстрацій електробусів припали на частку Китаю. Правда, передрікає Interact Analysis, у міру розвитку інших ринків машин на електротязі його частка в 2025 році знизиться до 88%.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: