Субота, 01 лютого 2020 11:29

Електричні автобуси з моторами BMW завойовують Європу

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, турецькі автобуси з німецькими силовими установками невдовзі вийдуть на маршрути в Румунії.

Компанія Karsan, турецький виробник автобусів, підписала угоду з румунським муніципалітетом Деж про постачання 14 електричних автобусів Atak та 6 електричних автобусів Jest, які будуть відвантажені в поточному році.

Електробуси Jest Electric та Atak Electric, розроблені в партнерстві з BMW, були представлені в жовтні минулого року, на виставці Busworld Europe в Брюсселі. При цьому, якщо модель Jest Electric вже відома в Європі, де представлена 40 машинами у Франції, Німеччині, Греції, Італії, Литві, Іспанії, Португалії, Румунії та Словаччині, то для електробуса Atak Electric виставка Busworld Europe стала дебютом. Після виставки почали надходити перші замовлення з Франції на електробус Atak Electric. Після чого Karsan націлився на Німеччину, підписавши дилерську угоду з компанією Quantron AG, яка має 200 точок обслуговування в Німеччині.

Перший представник лінійки електромобілів Karsan, модель Jest Electric, відноситься до класу компактних маневрених автобусів довжиною шість метрів. Автобус оснащений електричним двигуном BMW потужністю 125 кВт, що видає крутний момент 290 Нм, з батареями ємністю 44 або 88 кВт*год пропонує найкращу продуктивність в своєму класі із запасом ходу до 210 км.

На 8-метровий електробус Atak Electric встановлений двигун потужністю 230 кВт. Atak Electric може похвалитися унікальним 300-кілометровим запасом ходу, який забезпечує акумулятор з п’ятьма 44-кіловатними батареями від BMW загальною ємністю 220 кВт*год. Заряд акумуляторів можна повністю поновити при зарядці від мережі змінного струму за 5 годин або за 3 години від зарядного пристрою постійного струму.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: