Понеділок, 16 грудня 2019 17:29

Solaris представила нові системи безпеки для своїх моделей

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинки допоможуть зупиняти транспорт у разі небезпеки та відслідковуватимуть пішоходів у «сліпих» зонах.

Компанія Solaris Bus and Coach S.A., відома виробництвом міського пасажирського транспорту, впровадила два нововведення, які підвищують безпеку його експлуатації.

Перше з них – система CMS, яка призначена для запобігання зіткнення. Встановлений в передній частині автобуса, тролейбуса або електробуса радар відстежує дистанцію до автомобіля, що рухається попереду, або нерухомої перешкоди, і коли ця дистанція скорочується до небезпечного значення, система CMS самостійно віддає команду на здійснення гальмування. Розробники відзначають, що, оскільки в міському транспорті частина пасажирів їдуть стоячи, а ті, хто сидить, як правило, не пристебнуті, в дану систему закладений більш м’який алгоритм спрацьовування.

Друге з впроваджених нововведень – встановлені з зовнішнього боку автобуса відеокамери. З їх допомогою водій зможе відстежувати пішоходів і велосипедистів, які не потрапляють в поле зору бічних дзеркал. Про їх появі в «сліпий» зоні система, що контролює відеокамери, сигналізує візуальними і звуковими сигналами. Крім того, вона інформує про кожного пішохода або велосипедиста, який опинився на відстані менше 80 см від транспортного засобу, яким він керує. Сюди ж можна додати, що за замовленням автобуси, тролейбуси і електробуси Solaris замість бічних дзеркал заднього виду можуть бути обладнані відеокамерами, що виконують їх функції.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: