П'ятниця, 18 жовтня 2019 19:54

MAN представив останні новинки на виставці Busworld Europe 2019

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, німецька компанія презентувала новий електричний автобус, мікроавтобуси та міжміські автобуси.

Компанія MAN Truck & Bus представила на виставці Busworld в Брюсселі лінійку міських, міжміських, туристичних автобусів та мікроавтобусів. На стенді компанії відбулась прем'єра автобусів Lion's City 19, Lion's Intercity з двигуном D15, а також мікроавтобусів eTGE Combi і TGE City. Вперше пропонується тест-драйв повністю електричного MAN Lion's City E.

MAN Lion's City: міський транспорт майбутнього

На виставковому стенді в Брюсселі компанія MAN представила повністю електричний 12-метровий автобус MAN Lion's City E в односекційній версії, що вміщає 35 посадочних місць. Електробус не виробляє шкідливих викидів і доповнює лінійку міських автобусів нового покоління, оснащених дизельними двигунами і двигунами на природному газі, а також гібридними силовими установками.

Відвідувачі Busworld вперше можуть на ділі випробувати цей автомобіль на відкритій території для тест-драйвів. Найбільш примітним є відсутність моторної шахти і розміщення батарей на даху, що забезпечило додатково 4 посадочних місця в задній частині салону. Потужність повністю електричного силового агрегату одинарного автобуса становить від 160 до 270 кВт. В результаті гарантований запас ходу Lion's City E може становити 200 км, а при сприятливих умовах – до 270 км на протязі всього життєвого циклу батарей.

Також MAN вперше представила модель Lion's City 19 EfficientHybrid. Представлений на виставці тривісний автобус включає 38 посадочних місць, що на чотири місця більше, ніж у Lion's City 18 в порівняній конфігурації. Автомобіль оснащений високоефективним дизельним двигуном D1556 LOH потужністю 360 л. с. (265 кВт), який відповідає екологічним нормам Euro 6d, що набрали чинності 1 вересня 2019 року. Використання системи MAN EfficientHybrid робить експлуатацію автобуса ще більш економічною і екологічно безпечною. Застосовується також функція старт-стоп, що забезпечує відсутність шуму і шкідливих викидів під час зупинок.

З метою попередження ДТП через наявність «сліпих зон», зчленований автобус оснащується активним асистентом повороту, а також системою розпізнавання пішоходів. Камери спереду і з обох сторін транспортного засобу автоматично контролюють дорожню ситуацію і полегшують тим самим роботу водія. Активне попередження про небезпечні ситуації і загрозу зіткнення здійснюється візуально за допомогою двох дисплеїв, розташованих в полі зору водія, а також за допомогою звукового сигналу. При цьому система попереджає про можливе зіткнення як при русі прямо, так і при здійсненні повороту. Очікується, що в наступному році нові системи будуть доступні для всіх автобусів MAN в заводській комплектації або в якості дооснащення.


MAN Lion's Intercity: новий автобус з двигуном D15 і коробкою передач MAN TipMatic Coach

На виставці Busworld компанія MAN вперше представила міжміський автобус з новим двигуном D1556 LOH потужністю 360 л. с. (265 кВт). Високоефективний 9-літровий двигун, пропонований для Lion's Intercity на додаток до перевіреного D08, доступний в трьох варіантах потужності: 280, 330 і 360 к. с. Крім того, MAN розширює лінійку коробок передач для свого міжміського автобуса, пропонуючи автоматизовану 12-ступінчасту коробку передач нового покоління MAN TipMatic Coach. Коробка передач автобуса отримала функції допомоги при початку руху на підйом (EasyStart), а також покращений блок управління коробки передач з алгоритмом перемикання передач власної розробки MAN. Автобус Lion's Intercity з новою КПП буде доступний з весни 2020 року.

MAN Lion's Coach

Завершує асортимент представлених на виставці продуктів MAN автобус MAN Lion's Coach - успішна модель туристичних автобусів, на яких комфортно і безпечно подорожують футболісти мюнхенської «Баварії», паризького «ПСЖ», гравці німецької національної збірної з футболу.

На виставковому стенді відвідувачі можуть побачити 13-метровий міжміський автобус Lion's Coach C з 48 сидіннями, ліфтом і двома місцями для інвалідних колясок. Двовісна версія поєднує в собі високу економічність і великий об’єм багажного відсіку. Туристичний автобус оснащений потужним і ефективним двигуном D2676 LOH потужністю 470 к. с. (346 кВт) і з максимальним обертовим моментом 2400 Нм, а також 12-ступінчастою коробкою передач MAN TipMatic Coach.

Прем'єра двох нових моделей: MAN Truck & Bus розширює лінійку мікроавтобусів

На додаток до міжміського автобусу MAN TGE Intercity, прем'єра якого відбулася на IAA 2018, MAN представив на виставці Busworld дві нові моделі мікроавтобусів: універсал MAN eTGE Combi і MAN TGE City. eTGE Combi стане першим повністю електричним мікроавтобусом в лінійці автобусів MAN. Електрична версія мікроавтобуса базується на серійному електричному фургоні MAN eTGE та розрахована на перевезення до восьми пасажирів. Таким чином, транспортний засіб оптимально підходить для міського руху в зонах з обмеженням викиду шкідливих речовин, а також в житлових районах і на території санаторіїв та клінік, де приділяється особлива увага низькому рівню шуму. Акумулятори повністю електричного eTGE компактно розміщуються під злегка підвищеною підлогою, що дозволяє забезпечити теоретичний запас ходу до 173 км (в циклі NEDC) або 114 км (в циклі WLTP).

Ще однією новинкою виставки є MAN TGE City, також створений на базі комерційного автомобіля TGE. Розроблена спеціально для TGE City низькопідлогова платформа зі стандартною для версії City концепцією дверей дозволяє гнучко розміщувати в салоні складні сидіння, інвалідні та дитячі коляски, а також стаціонарні сидіння або організувати стоячі місця. У злегка піднятій задній частині мікроавтобуса є додаткові посадочні місця. Великі бічні вікна забезпечують безперешкодний огляд для всіх пасажирів. В якості додаткової опції доступні маршрутовказувачі на передньому і бічному склі, камера заднього виду і встановлювана на даху кліматична установка.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: