П'ятниця, 09 серпня 2019 12:44

Перший підводний дрон проходить випробування

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, робот здатен виконувати легкі будівельні роботи та інспектувати підводні частини мостів, гідроспоруд тощо.

Глибоководний дрон нового покоління Saipem Hydrone-R проходить випробування перед початком комерційної експлуатації.

Робот Hydrone-R здатний виконувати легкі будівельні роботи та проводити розширені інспекції підводних об’єктів завдяки серії вбудованих датчиків і запатентованих функцій штучного інтелекту для безпілотної навігації. Дрон може залишатися під водою до одного року і працювати на території в радіусі 10 км. Він може охопити ще більшу площу, якщо використовувати підводні док-станції для підзарядки і завантаження даних.

Таким чином, новий роботизований агрегат Hydrone-R може бути використаний для перевірки стану підводної частини мостів, гідроспоруд, трубопроводів і бурових вишок, розташованих у відкритому морі. Компанія Saipem розраховує почати його комерційне використання вже в листопаді цього року.

«Безпека і експлуатаційна ефективність значно виграють від Hydrone-R і всієї програми Hydrone в найближчі роки», – зазначив Стефано Поркарі (Stefano Porcari), головний операційний директор Saipem E&C Offshore Division.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: