Субота, 11 травня 2019 12:00

Volvo CE презентувала електричні новинки

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, на виставці Bauma-2019 шведи показали компактний екскаватор ECR25 та колісний навантажувач L25.

Компанія Volvo CE на виставці Bauma-2019 у Мюнхені показала перші моделі техніки своєї майбутньої електричної лінійки. Першопроходьцями стануть компактний екскаватор ECR25 та колісний навантажувач L25. Повноцінне виробництво усієї лінійки шведи планують розпочати в 2020 році, повідомляє SpecMachinery.com.ua.

Розробники новітньої техніки впевнені, що завдяки використанню електричних моделей спецтехніки можна буде не лише мінімізувати викиди шкідливих речовин в атмосферу та зменшити рівень шуму, але й зменшити експлуатаційні витрати. Останнього вдасться досягти завдяки використанню більш дешевої за традиційне пальне електроенергії та економії на технічному обслуговуванні.

Компактний екскаватор ECR25 оснащений електродвигуном та літій-іонною акумуляторною батареєю, що дозволяє новинці працювати без підзарядки до восьми годин. Планується, що екскаватор з нульовими викидами в атмосферу використовуватимуть для ведення будівельних робіт всередині приміщень або для роботи в місцях, де особливо потрібно дотримуватись екологічної чистоти.

Заряджатися від звичайної розетки екскаватор буде шість годин. Втім, використовуючи швидку зарядку, заповнити 80% заряду можна буде усього за одну годину. Споряджена маса ECR25 становить 2,5 т. Максимальна глибина копання – 2,76 м, а висота розвантаження – 3,07 м.

Колісний навантажувач L25 також живиться від літій-іонного акумулятора, але має в своєму розпорядженні одразу два електромотора. Один відповідає за пересування, а інший – за гідравліку. Час роботи без підзарядки – також вісім годин.

Навантажувач можна буде використовувати у садівництві, комунальному та сільському господарстві. Час заряджання акумулятора – близько 12 годин. В режимі швидкої зарядки відновити 80% заряду можна за дві години. Вантажопідйомність новинки становить дві тони. Пікова висота вивантаження – 2,5 м. Також навантажувач буде комплектуватися ковшем об’ємом 0,9 куб. м.

Про всі новинки Volvo CE на Bauma-2019 читайте у нашому репортажі з виставки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: