Четвер, 04 лютого 2021 09:38

В Арктиці тестують новий електричний самоскид Volvo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на півночі Швеції розпочалися випробування самоскида Volvo без двигуна внутрішнього згоряння.

Volvo Trucks в даний час проводить великі випробування своєї електричної версії FMX. Цього разу у якості місця тестування обрану крайню північ Швеції, біля Полярного кола, де морози доходять до -44 ° C!

Volvo регулярно проводить випробування нових вантажівок в екстремальних умовах, але тестування електровантажівки в Арктиці здійснюються вперше. Вплив холоду на експлуатаційні характеристики електромобілів всім відомий, тому результати таких досліджень можуть бути особливо цікавими.

Для Volvo цей проект є спробою побачити, як працює їх електричний FMX в екстремальних умовах. Партнер проекту - електротехнічний концерн ABB надасть три високовольтних зарядних пристрої CCS потужністю по 175 кВт, які навіть можна підлаштувати до 350 кВт.

Електровантажівка Volvo FMX Electric має повну масу 32 тони і вантажопідйомність 15 тонн. Привід складається із електродвигуна, потужністю 400 кВт і 2-ступінчастої коробки передач. Літій-іонні акумуляторні батареї володіють сумарною місткістю 264 кВтг.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зрозуміло, що АКБ працюватимуть у вкрай несприятливих умовах, і значну частину енергії буде витрачена на підігрів кабіни водія. Так, на даний момент поки немає інформації, який реально діапазон дії демонструє електромобіль. Ймовірно, ці цифри з'явиться після завершення випробувань.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: