П'ятниця, 19 березня 2021 16:19

Броньовані екскаватори JCB розміновують землю в Афганістані

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, благодійна організація з розмінування HALO Trust управляє парком машин JCB для розмінування мінних полів в Афганістані.

Незабаром до них приєднається їх останнє доповнення - гусеничний екскаватор серії X з броньовим покриттям.

Програма HALO в Афганістані є найбільшим гуманітарним проектом з розмінування у світі. Чотири модифіковані моделі JCB - колісний навантажувач 457ZX, JCB Hydradig, JCB Teletruk і мікроекскаватор 8008 - вже відіграють ключову роль, і незабаром повинен з'явитися новий важкоброньований JCB 220X.

Як стверджують в організації, новий броньований JCB 220X ще більше допоможе знизити смертність і травми від саморобних вибухових пристроїв (СВУ).

Кабіна нової моделі JCB 220X захищена вибухостійкою броневою обшивкою. Оснащений швидким зчіпним пристроєм, він може швидко перемикатися між звичайним ковшем і граблями, що дуже ефективно при виявленні вибухових пристроїв.

Захист JCB220X забезпечувала компанія Martin Williams (Hull) Ltd, у якій є підрозділ, що спеціалізується на розробці і виробництві броньованих автомобілів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кабіна машини оснащена 100-міліметровим склом і тришаровим захистом від вибуху, виготовленим із посиленої сталі Armox 440T, яка спеціально розроблена для броні транспортних засобів.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: