Понеділок, 11 січня 2021 10:19

Peugeot вигадала, як не перевантажити комерційний фургон

Як передає SpecMachinery.com.ua, британське відділення Peugeot спільно з Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) дослідили дотримання норм завантаження легких комерційних автомобілів.

DVSA є винятковим представником Міністерства транспорту Великобританії. З 2015 року DVSA зважив понад 44 000 легких фургонів. 23% з них виявилися перевантаженими. Водії оштрафовані на £ 100, а в разі, якщо перевищення допустимої повної маси склало більше 15% - на £ 300.

За оцінками представників Peugeot, приблизно 7% водіїв вантажили від 15 до 30% довше, ніж передбачалося. І часто ненавмисно. Типова ситуація: кузов заповнюється по дозволеного навантаження, а потім до водія в кабіну просяться ще двоє-троє вантажників, докинути їх до зупинки громадського транспорту.

Так виникла думка обладнати фургони датчиком, який повідомляє водієві про допустимі межі. Сигнальні лампочки вбудовані в бічну стінку фургона і в приладовий щиток та Cockpit. Система спочатку попереджає, що перевищення брутто наближається до 10%, і видає друге попередження, якщо ліміт перевищено.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Peugeot навіть провела змагання поміж електриками і сантехниками, запропонувавши бригадам тих і інших завантажити фургон Partner GRIP BlueHDi 100 S & S максимально близько до допустимих 983 кг. Перемогли електрики.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: