Середа, 03 березня 2021 09:24

Покупцям електровантажівок у Франції доплатять по 50 тисяч євро

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з метою стимулювання використання альтернативних видів енергії на транспорті уряд Франції вирішив виділяти бонус в розмірі 50000 євро за придбання вантажівки на електротязі

Також була продовжена до 2024 року система «надлишкової амортизації» для вантажівок, які використовують електрику, водень та інші види альтернативної енергії замість дизельного палива.

Для стимулювання розвитку вантажних транспортних засобів з нульовим рівнем викидів урядом Франції виділено спеціальний бюджет в 100 млн євро. Він спрямований для фінансової підтримки автовласників, які купують вантажівки або автобуси, що працюють на електриці або водні. Ці бонуси складають 50000 євро при купівлі або довгострокової оренди вантажівки і 30000 євро - для автобуса.

Цей бонус буде надаватися впродовж двох років в межах 100 млн євро. Пропонований фінансовий бонус може бути об'єднаний з іншим пакетом державної допомоги - винятковим вирахуванням з оподатковуваного доходу (так звана надлишкова амортизація), який може бути застосований при придбанні вантажного транспортного засобу (масою понад 2,6 т), що працює на чистій енергії.

Така система наданих пільг була продовжена до 31 грудня 2024 року. Це означає, що якщо транспортна компанія купить електричну вантажівку, то комбінація субсидій і пільг може досягати 100000 євро.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, подібна система комбінованої державної допомоги стосується і інших вантажних автомобілів, що використовують альтернативні види енергії замість дизельного палива, а саме: природний газ, біометанове паливо, паливо ED95, що складається як мінімум з 90% етилового спирту сільськогосподарського походження, біодизельне паливо В100.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: