Четвер, 18 лютого 2021 09:30

В Німеччині протестували автобус вартістю 700 000 євро

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, транспортна компанія міста Саарбрюкен - Saarbahn нещодавно протестувала міської електробус Van Hool, оснащений водневими паливними елементами.

Водневий автобус A330 бельгійської фірми Van Hool - це 12-метрова двовісна пасажирська машина, обладнана паливними елементами FCvelocity-HD85 компанії Ballard Power Systems і тяговим електродвигуном Siemens PEM потужністю 210 кВт. Для підтримки стабільної робочої температури в блоці паливних елементів застосовуються літій-іонні акумулятори. Пасажиромісткість салону розрахована на 75 осіб, включаючи 29 місць для сидіння.

Saarbahn задоволений результатами випробувань і хоче найближчим часом придбати чотири водневих автобуса Van Hool. Виконавчий директор Saarbahn Пітер Едлінгер вважає, що перевага Н2-технології перед батарейним є очевидною: «Водневі міські автобуси цілковито відповідають критерію великого радіусу дії і короткого часу на заправку. Гадаємо, що такі машини зможуть працювати на наших маршрутах, долаючи за день до 300 км».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, однак такі автобуси коштують більш ніж удвічі дорожче, аніж звичайний дизельний автобус. Так Saarbahn вказує на цінник, який варіюється від 625 000 до 700 000 євро. Перевізники не можуть собі дозволити такі покупки, і збираються шукати фінансування в федеральних фондах.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: