Понеділок, 06 червня 2022 10:45

Білоруська генпрокуратура вважає, що в Україні «викрадено» 121 вантажівку

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, правоохоронні органи РБ порушили десятки кримінальних справ за фактами націоналізації автомобілів у білоруських далекобійників на території України.

В Генеральній прокуратурі РБ заявили, що станом на 1 червня порушено 80 кримінальних справ за фактами «викрадення» 121 автомобіля у 122 осіб на українській території.

У відомстві додали, що «злочини» зафіксовані по всій Україні – у Києві, Київській, Волинській, Тернопільській, Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Чернівецькій, Закарпатській областях, у тому числі на митних терміналах.

На думку представника прокуратури, загальна сума збитків у порушених кримінальних справах становить близько $15 млн.

Наразі в Білорусі проводяться допити водіїв, представників організації перевізників, а також власників вантажів. Крім цього, здійснюється збір документації про автомобілі та вантажі, що перевозилися у білоруських фурах.

Представник Генеральної прокуратури РБ також заявила, що «виходячи з наявної інформації, можна зробити висновок про численні озброєні організовані групи, що діють на території України, які шляхом бандитизму заволодівають чужим майном».

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слід згадати, що до управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), передана будівельна техніка, що належить білоруським компаніям.




Інформація: