Неділя, 13 лютого 2022 12:32

Китайці представили вантажівку із душем, туалетом та кухнею

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, китайська компанія Dongfeng Liuzhou Motor Co. Ltd. продемонструвала цікавий магістральний тягач Dongfeng Chenglong Т7L 600 (6х4).

Ця далекобійна вантажівка належить до так званого Life Class. Тобто, в ній є пласка підлога, багато вільного простору, санвузол з душем і туалетом, а також плита, піч і холодильник.

Так, в Азії, мабуть, з'явився інтерес до вищого комфорту для водіїв. Сьогодні у КНР понад 30 мільйонів далекобійників. Більшість із них працюють понад 8 годин на день. За таких умов кабіна вантажівки стає для них і будинком, і місцем роботи.

Враховуючи побажання водіїв, в Китаї почали створювати магістральні тягачі з покращеним внутрішнім комфортом кабіни типу Life Class. У компанії Dongfeng Liuzhou це вже друга модель, FAW також робив вантажівки, в яких ми знайдемо душ, туалет та зручне місце для їжі.

Розширений Dongfeng Chenglong T7L нагадує за розмірами американські носаті вантажівки. Однак його інтер'єр був обладнаний зовсім інакше. Тут акцент був зроблений на житловому просторі, а не на місці для сну. Таким чином, ліжка виявилися завужені по краях, через вбудоване обладнання.

Але всередині цієї кабіни помістилася душова кабіна з туалетом. Є стіл із вбудованою варильною панеллю та холодильник великого розміру. У боксі над варильною панеллю, вбудована витяжка, а в шафці розташована мікрохвильова піч, кавоварка та тостер.

Сідельний тягач Dongfeng Chenglong T7L обладнаний 13,48-літровим, 600-сильним двигуном Dongfeng Cummins Z14NS6B600 (Євро-6) та 12-ступінчастою автоматизованою коробкою передач ZF 12TX2621TD AMT Tiptronic.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, довжина вантажівки становить 8,1 м, а її висота - 3,8 м. Споряджена маса автомобіля — 8,5 тонн.