П'ятниця, 24 грудня 2021 10:47

Американський підрозділ Volvo розпочав виробництво важких електровантажівок Mack

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, американський виробник комерційних автомобілів Mack Trucks розпочав серійне виробництво своєї першої електровантажівки великої вантажопідйомності.

Модель під назвою Mack LR Electric оснащується чотирма блоками літій-іонних акумуляторних батарей NMC (нікель/марганець + оксид кобальту). АКБ забезпечують рух електромобіля, живлення всіх бортових систем та надбудов шасі.

Система рекуперативного гальмування допомагає відновити енергію батарей від безлічі зупинок, які вантажівка робить щодня. Подробиць про ємність акумулятора немає, але інженери кажуть, що дальність однієї поїздки Mack LR Electric становить 70 миль, що еквівалентно 112 км.

Заряджання батарей бажано здійснювати від станції потужністю 150 кВт, що відповідає стандарту SAE J1772.

Вантажівка обладнана електродвигуном, що забезпечує 334 кВт безперервної та 400 кВт пікової потужності. Повна маса Mack LR Electric становить 30 тонн, а вантажопідйомність не перевищує 11,5 тонн.

Шасі може бути оснащене надбудовами різних виробників, залежно від унікальних потреб замовника.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, цікаво, що на передній панелі вантажівки помітно виділяється бульдог мідного кольору. Це символ того, що цей Mack обладнаний повністю електричною трансмісією.