Понеділок, 25 жовтня 2021 10:56

Представили мобільну посадкову платформу-причеп для транспортних дронів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, виробник транспортних дронів Volocopter і виробник трейлерів Schwarzmüller спільно розробили мобільну посадкову платформу для транспортних дронів.

Так званий Mobile Vertipad для важких дронів з електроприводом планують випробувати вже на початку 2023 року.

За основу мобільного майданчика для транспортного дрона був узятий напівпричіп. Передумовою для альтернативного використання класичного транспортного причепа є нещодавній випробувальний політ важкого безпілотника VoloDrone в Гамбурзі.

Mobile Vertipad цілковито мультимодальний. Він поєднує в собі автомобільний, залізничний, повітряний і морський транспорт. Вантажний дрон забезпечує зв'язок, а мобільна інфраструктура забезпечується Schwarzmüller.

Завантажувальний контейнер побудований на верхній частині шасі для розміщення VoloDrone. Одним натисканням кнопки причіпний майданчик може розкладатися на платформу, перетворюючись в стартовий майданчик і навантажувальну рампу. Це двоетапний процес.

Спочатку з шасі виступає каркас з металевих профілів. Потім контейнер розгортає свої стінки за принципом орігамі, створюючи круглу платформу діаметром 20 метрів.

Розбирається Mobile Vertipad дуже швидко і може бути переміщений в будь-яке місце за допомогою сідельного тягача.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, новинка буде слугувати не тільки транспортним засобом і льотної платформою, але і станцією зарядки та обслуговування для важкого безпілотника VoloDrone.




Інформація: