П'ятниця, 08 жовтня 2021 10:43

Volvo отримала замовлення на рекордну партію електричних вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, найбільший транспортно-логістичний оператор Північної Європи DFDS замовив у компанії Volvo 100 вантажівок Volvo FM Electric.

Угода є найбільшим комерційним замовленням на електричні вантажівки Volvo на сьогоднішній день і одним з найбільших в світі для важких автомобілів даного типу.

Перші поставки Volvo FM Electric в DFDS розпочнуться в четвертому кварталі 2022 року і продовжаться протягом 2023 року. Вантажівки будуть використовуватися як для коротких, так і для далеких перевезень в логістичній системі DFDS на території Європи.

Відзначається, що тенденція електрифікації на ринку важких вантажівок прискорюється. У Європі в 2021 році зареєстровано кілька сотень вантажівок вантажопідйомністю понад 16 тонн, з яких приблизно 40% припадає на продукцію Volvo Trucks.

«Наша мета на 20-30 роки - половина наших світових поставок вантажівок будуть електричними», повідомив Роджер Альм, президент Volvo Trucks

На даний час асортимент продукції включає шість моделей електричних вантажівок: Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL і Volvo VNR.

Електровантажівка Volvo FM Electric має повну масу 44 тонни і здатна на одному заряді акумуляторів проїхати до 300 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, транспортні засоби можна заряджати як за допомогою нічної зарядки (кожна вантажівка поставляється із зарядним пристроєм змінного струму), так і за допомогою зарядки високої потужності (зарядка постійним струмом).