П'ятниця, 03 вересня 2021 09:40

В США відбулася прем'єра електричного «близнюка» IVECO S-Way

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в останній день серпня на виставці ACT Expo в Лонг-Біч (Каліфорнія) відбулася офіційна презентація першої електровантажівки компанії Nikola.

При першому погляді на автомобіль ми легко впізнаємо в ньому IVECO S-Way. Але при цьому слід визнати, що цей «європеєць» виглядає дещо незвично.

На сонцезахисному козирку можна помітити п'ять помаранчевих ламп, які є типовим елементом американських дальнобоев. Колісна база сідельного тягача також незвично довга. І все тому, що це не IVECO S-Way, а його американський брат-близнюк, названий Nikola Tre.

Nikola Tre - це європейсько-американський автомобільний проект. Вантажівка обладнана повним електроприводом, який включає електродвигун потужністю 480 кВт (645 к. с.) і блок акумуляторних батарей із сумарною місткістю 753 кВтг.

Цей запас енергії дозволить тягачеві Nikola Tre в складі автопоїзда з повною масою 37200 кг подолати 560 км з однієї зарядки батарей. Максимальна швидкість транспортного засобу становить 120 км/год.

Зарядка може здійснюватися через різні електромережі. Найбільш оперативний варіант буде в тому випадку, якщо батареї живитимуться від зарядного пристрою постійного струму потужністю 240 кВт. В такому разі для заповнення 80% ємності АКБ потрібно всього 2 години.

Електромобіль вже пройшов численні випробування на американських дорогах, і повністю адаптований до тамтешніх транспортних норм. Оскільки виробничий майданчик Nikola в США ще перебуває в стадії будівництва, то спочатку модель Nikola Tre почнуть збирати на заводі IVECO в Ульмі (Німеччина) і потім відправляти американським покупцям.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наприкінці 2023 року модельний ряд Nikola повинен збагатитися водневою версією, що пропонує вдвічі більший діапазон дії.