Четвер, 05 серпня 2021 10:48

Представили революційну систему зберігання водню у балонах вантажівок

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Hyzon Motors нещодавно продемонструвала нову систему зберігання водню, яка знижує масу обладнання і витрати на його виробництво.

Герметичні танки будуть виготовлятися з легких композитних матеріалів і металевого високоміцного каркаса. Ця інновація дозволить знизити загальну вагу паливної системи приблизно на 43%, а витрати на її виготовлення стануть нижчими на 52%.

На додаток до зниження ваги і витрат, нова система зберігання водню може бути налаштована по-різному, в залежності від транспортних завдань автоперевізника. Так компактний варіант вміщує 5 танків, і може бути розширений до 7 завдяки своїй модульній конструкції. Тут усі балони монтуються за кабіною.

Найбільша містка версія може складатися із 10 ємностей. Такий тип відмінно підійде для далекобійних вантажівок. У цій конфігурації баки, розташовані за кабіною, доповнюються двома танками по обох бортах шасі автомобіля.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, таким чином, збільшується дальність дії електровантажівки, без необхідності підбирати трейлер меншого розміру.