Субота, 17 липня 2021 12:53

Великобританія заборонить продаж дизельних вантажівок з 2040 року

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, британський уряд оприлюднив плани щодо заборони вантажівок на дизелі і бензині.

До нульового рівня шкідливих викидів планується привести також залізничний транспорт і авіацію.

В рамках планів щодо зниження шкідливих викидів транспорту в Великобританії планують заборонити продаж нових вантажних автомобілів з дизельними і бензиновими двигунами з 2040 року.

Відповідно до плану влади Сполученого Королівства, з 2035 року буде заборонено продаж невеликих вантажівок на дизелі і бензині, а п'ять років по тому - і машин вагою понад 26 тонн.

Крім того, Великобританія має намір вийти на нульовий рівень викидів CO2 в залізничному транспорті та внутрішніх авіаперевезеннях.

«Декарбонізація - не про те, щоб люди щось не робили, а про те, щоб те ж саме робилося інакше. Ми як і раніше будемо літати кудись на вихідні, але на більш ефективних літаках, що використовують екологічне паливо. Ми як і раніше будемо водити, але дедалі більше - автомобілі з нульовими шкідливими викидами», - прокоментував плани кабміну міністр транспорту Грант Шеппс.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, раніше британський уряд оголосив про намір заборонити продажі легкових автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами з 2030 року, а з 2035-го - ще й гібридних моделей.




Інформація: