Понеділок, 19 квітня 2021 12:09

Sinotruk представив найпотужнішу газову вантажівку у світі

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, флагманський тягач китайської компанії Sinotruk - модель Huanghe X7 отримав декілька важливих технічних доповнень.

Це в першу чергу, новітній газовий 15-літровий двигун Weichai. У новому каталозі відомого китайського моториста з'явилися нові моделі WP15NG500E61 і WP15NG530E61, що працюють на газомоторному паливі.

Обидва двигуни відповідають вимогам екологічного стандарту Євро-6, і видають 500 і 530 к. с. відповідно.

Раніше на китайському ринку газових моторів були присутні тільки агрегати на 430, 460 і 480 к. с.  Натомість з випуском 500- і 530-сильних моторів, Weichai стає володарем найпотужнішого газового двигуна в світі.

Нещодавно анонсована СПГ-модель Sinotruk Huanghe X7 LNG, пропонує декілька різних способів установки газових балонів. Наприклад: дві великих ємності позаду кабіни, може бути передбачена установка кріогенних баків з обох сторін шасі, або інші варіанти розміщення. У кожного з них є свої переваги.

Установка двох містких паливних цистерн забезпечує великий запас палива, і значний діапазон дії, що може бути важливо при поїздці в регіон зі слабкою газовою інфраструктурою.

Однак в такому разі доведеться використовувати напівпричіп з меншим об'ємом корисного простору, а високий центр ваги не підвищуватиме безпеку руху.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, натомість установка невеликих за обсягом баків з боків шасі вирішує проблему простору і низького центру ваги, але запас палива буде меншим.