П'ятниця, 02 квітня 2021 12:03

У Франції представили повністю автономний водневий тягач для терміналів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інжинірингова компанія Gaussin розробила автономний водневий тягач з роботизованим маніпулятором, який підключає комунікації причепа

Як запевняють в Gaussin, новий транспортний засіб створено на замовлення кількох клієнтів, і він буде протестовано в умовах реальної експлуатації двома великими логістичним компаніями в США і Європі в середині 2021 року. Gaussin планує почати продажі тягача вже на наприкінці 2021 року. Автономний тягач призначений для заміни водіїв терміналів, які здійснюють переміщення причепів.

Автомобіль може виконувати три основні операції:

- здійснювати типові маневри на терміналі (рух заднім ходом до рампи, виїзд з-під неї, маневрування між припаркованими транспортними засобами);

- правильно розташовуватися під пальцем причепа і переконатися, що замок в сідлі закритий;

- підключати кабелі та інші комунікації.

Підключення кабелів і комунікацій здійснюється роботизованим маніпулятором, який розташований на верхній площині тягача. Він здатний захоплювати і підключати пневматичні та електричні роз'єми транспортного засобу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, роботизований маніпулятор оснащений камерами, які дозволяють розпізнавати типи роз'ємів і вибирати необхідний алгоритм підключення для виконання цієї ключової функції роботи на терміналі.