Вівторок, 16 березня 2021 13:37

Перші Volvo FMX нового покоління вже отримали своїх власників

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, серійне виробництво нових вантажівок марки Volvo розпочалося на початку березня, коли з конвеєрів стали сходити модернізовані моделі Volvo FH/FH16 і нове покоління вантажівок Volvo FM/FMX.

Запуск повномасштабного серійного виробництва розпочався відразу на всіх трьох європейських заводах Volvo Trucks. Вони розташовані в бельгійському Генті, шведському Гетеборзі і російській Калузі.

І ось з'явилися перші володарі новинок. Так, один із перших екземплярів Volvo FMX 460 10×4 TAG-XL в варіанті 5-вісного бетонозмішувача вже працює в голландській компанії MixTrans. Ця фірма спеціалізується на поставках бетонних розчинів приватним особам і компаніям.

Варто нагадати, що нове покоління вантажних автомобілів Volvo було розроблено із сильним акцентом на водія. Це торкнулося всіх основних моментів: оглядовості, внутрішнього комфорту, ергономіки робочого місця, рівня шуму, а також маневреності і безпеки транспортного засобу.

Водій бетоновоза Volvo FMX 460 гідно оцінить нову кабіну, яка пропонує йому не тільки більш зручне положення за кермом, але і має рекордно низьку лінію лобового скла. Це сприяє відмінному огляду. Змінилися і дзеркала, які отримали досить маленькі корпуси.

Крім того, в кріпленні правого дзеркала з'явилася бічна камера. Вона автоматично активується при увімкненні правого вказівника повороту, і передає зображення на екран на новій приладовій панелі. Також у вантажівки наявна камера заднього огляду, яка транслює зображення на другий дисплей. Це надзвичайно корисно і зручно при маневруванні на тісних майданчиках.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo FMX 460 (10×4) має повну масу 49 тонн, а його вантажопідйомність становить 31,5 т. Цей ваговоз оснащений 13-літровим двигуном D13, потужністю 460 к. с., автоматизованою коробкою передач Volvo I-Shift, а також системою рульового управління Volvo Dynamic Steering.