Четвер, 24 жовтня 2024 11:03

До замовників надійшли перші електровантажівки MAN

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, у Лейпцигу компанія MAN Truck & Bus передала першу 40-тонну вантажівку MAN eTGX постачальнику автомобільних компонентів DRÄXLMAIER Group.

Цей автомобіль буде використовуватися для перевезення акумуляторів для Porsche Macan Electric на завод Porsche у Лейпцигу без жодних викидів шкідливих речовин.

Рівно 100 років тому MAN представив свою першу дизельну вантажівку, а сьогодні перша електровантажівка MAN вирушає до DRÄXLMAIER.

Під час перевезення акумуляторів до заводу Porsche, вантажівка MAN eTGX заряджатиметься від відновлюваних джерел енергії на об’єкті DRÄXLMAIER.

MAN eTGX, розроблений для DRÄXLMAIER, має потужність 450 к.с. (330 кВт) та ємність акумулятора 534 кВт/год (480 кВт/год використовуються).

Вантажівка оснащена шістьма акумуляторними модулями та цифровим робочим місцем водія. Зарядка відбувається через CCS із потужністю до 375 кВт.

MAN продовжує розширювати свій портфель електричних вантажівок, готуючи до випуску нові моделі з потужністю до 544 к.с. (400 кВт) і дальністю до 650 км на одному заряді.

Планується також запровадження мегаватної зарядки, що дозволить заряджати акумулятори на 80% всього за пів години. Це робить MAN eTruck придатним для далеких перевезень.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, загалом MAN вже отримала понад 2 500 замовлень на свої електричні вантажівки, і очікується, що до 2030 року половина всіх вантажівок компанії будуть працювати на електриці.




Інформація: